Animals In Distress (A.I.D.)

Algemene Notitie - Wanneer u een jonge of volwassen hond adopteert, gelieve erbij stil te staan er een mogelijkheid bestaat dat deze onder stress zal staan, moe zal zijn en in een vreemde omgeving, weg van zijn eigen omgeving is. Ons advies is dan ook de hond enkele dagen te laten wennen aan uzelf en uw huis vooraleer deze mee te nemen voor een wandeling buitenshuis. Zorg ook steeds voor een dubbele leiband, een halsband en harnas zijn dus een aanrader. Hoe vriendelijk de hond ook mag zijn, er is een mogelijkheid dat deze niet van uw zijde zal willen wijken de eerste 24u, toch is er enkel een poes of konijn of iets dergelijks nodig om de hond af te leiden en de hond kan altijd weglopen. Binnen enkele minuten kan de hond volledig verdwaald zijn, daar hij de nieuwe omgeving niet kent en hij zal de weg naar u niet zelf kunnen terugvinden. Dus ga de eerste weken steeds aangelijnd gaan wandelen om dit te voorkomen.

.

Slechts een paar aantekeningen van we doen als er een hond binnen wordt gebracht of gevonden
Moet worden gecontroleerd op een microchip.
Als de chip een niet te achterhalen eigenaar vermeld, gewoon omdat de gegevens niet meer kloppen, dan is de hond beschikbaar voor adoptie.
Gaat naar mijn huis of een opvanggezin voor een week tot een jaar of soms wel langer.
Is de hond in goede gezondheid?
Misschien in een zeer slechte conditie?
Misschien Leishmania en is er een langdurige behandeling nodig en kan misschien nooit ter adoptie.
Misschien een gebroken pootje of iets anders en moet worden geopereerd.
Moet heen en weer naar de dierenarts en er is tijd nodig om te herstellen.
Als het een nestje zeer jonge pups is moet er speciale puppy melk  worden gekocht en gegeven, om de 2-3 uur, dag en nacht.
Moet worden geadverteerd voor adoptie op onze website, kranten en andere bronnen.
Wanneer een voor altijd thuis, bijvoorbeeld in het buitenland, wordt gevonden, dient alle documentatie in orde zijn voor de reis.
De nieuwe adoptanten krijgen een huisbezoek, dit betekent vaak veel reizen.
Al onze dieren zijn ontwormd, hebben een EU-paspoort, alle vaccinaties zoals hondsdolheid, microchip, gesteriliseerd en een gezondheidsverklaring voor vertrek.
Wordt vervoerd naar het buitenland met de auto of naar het vliegveld gebracht om naar hun nieuwe thuis te vliegen.
Wordt daar opgevangen door een van onze vrijwilligers die de hond over draagt aan de nieuwe baasjes

Last but not least, is de nooit eindigende enorme rekeningen die moeten worden betaald elke maand van het jaar.
Dan zijn er nog de veilingen en het runnen van de liefdadigheidswinkel maar dat is een geheel nieuw onderwerp. Veel inspanning voor ons en onze vrijwilligers om de dieren te helpen, MAAR ALLEMAAL DE MOEITE WAARD!!!